Injektiohoidot – Täyteainehoidot

HYAcorp -täyteainehoidot

HYAcorp -täyteaineet ovat laadukkaita ja turvallisia täyteaineita, jotka on valmistettu synteettisesti puhtaasta, ei-eläinperäisestä hyaluronihaposta. HYAcorp -täyteaineet ovat saksalaisen bioteknologiayrityksen BioScience GmbH:n kehittämiä, ja ne ovat CE -hyväksyttyjä ja ISO -standardoituja.

Täyteaineiden avulla voidaan mm. korjata keskisyviä ja syviä juonteita, kohottaa poskia, korostaa leukalinjaa ja korjata kasvojen ikääntymismuutoksia, kuten nasolabiaali- tai marionettejuonteita. Huulten täytöllä ja muotoilulla voidaan mm. korostaa huulten rajaa ja amorinkaarta ja nostaa alaspäin kääntyneitä suupieliä. Tavoitteena huulten täytössä ei ole saavuttaa luonnottoman isoja huulia, vaan esim. palauttaa ikääntymisen johdosta menetettyä huulten alueen pulleutta. Olen käynyt kattavat perus- ja jatkokurssit kasvojen ja huulten injektiohoitoihin, jolloin pystyn valitsemaan juuri sinun kasvoillesi ja huulillesi parhaan menetelmän ja injektiotekniikan.

Hinnat
HYAcorp face kasvojen täyteainehoito, 1ml 245€
HYAcorp face kasvojen täyteainehoito, 2ml 345€
HYAcorp lips huulten täyteainehoito, 1ml 245€
HYAcorp fine ihon biorevitalisaatio/skinbooster -hoito, 1ml 145€ (3x sarja 325€)

Täyteainehoidon tulosten kesto

HYAcorp -täyteaineilla tehtyjen hoitojen tulokset ovat pitkäkestoisia, mutta eivät kuitenkaan pysyviä. Ihoon injektoitu hyaluronihappo hajoaa vähitellen kudoksissa kuukausien kuluessa. Tulosten kesto riippuu mm. täyteaineen koostumuksesta, elimistön aineenvaihdunnasta, elintavoista sekä käytetystä pistostekniikasta. Hyacorp -täyteaineiden tulokset säilyvät ihossa hyvinä noin 3–15 kuukauden ajan. Huulissa täyteaine pysyy ensimmäisen hoitokerran jälkeen yleensä lyhyemmän aikaa kuin seuraavien hoitokertojen jälkeen. Huulten muotoa rakennettaessa voikin olla hyödyllistä käydä hoidossa 2-3 kertaa ensimmäisten puolen vuoden aikana. Tämän jälkeen riittää usein uusintakäsittely kerran tai kaksi vuodessa. Täyteainekäsittely voidaan uusia niin monta kertaa kuin on tarvetta.

Täyteainehoitojen turvallisuus

Täyteainehoidot ovat turvallisia toimenpiteitä, kun niiden tekijä on terveydenhuollon ammattilainen, joka on koulutettu täyteainehoitojen tekemiseen. Itse käytän hoidoissani vain laillisesti valmistettuja täyteaineita, jotka on hankittu virallisen maahantuojan kautta.

Ihon biorevitalisaatio ja mesoterapia

Ihon biorevitalisaatio eli skinbooster -hoidossa ei-ristisidottua HYAcorp fine -hyaluronihappogeeliä injektoidaan pieninä mikropistoksina ihon sisään. Kyseessä ei ole varsinainen täyteainehoito, koska kasvojen muoto tai kudosten tilavuus ei muutu. Hyaluronihappo sitoo voimakkaasti ympärilleen kosteutta, jolloin tuloksena on ihon kimmoisuuden paraneminen, tasoittuminen ja ihon tehokas kosteutus. Pistokset aktivoivat myös fibroblasteja tuottamaan lisää uutta kollageenia, jolloin iho kiinteytyy ja juonteet madaltuvat. Skinbooster -hoitoja voidaan tehdä koko kasvojen alueelle tai vain ongelma-alueille kuten silmien tai huulten alueelle, kaulalle, dekolteelle tai kämmenselkiin. Skinbooster -hoidolla voidaan myös syväkosteuttaa huulia. Hoidon jälkeen ihossa on näkyvillä pieniä kohoumia (ns. papuloita), jotka häviävät 1-3 päivän aikana.

Yhdellä hoidolla saadaan jo ihon kuntoa selvästi parannettua, ja kolmen kerran sarjahoidon jälkeen iho on selkeästi tasaisemman ja kiinteämmän tuntuinen, ihon sävy on aikaisempaa kirkkaampi ja ihon pintarypyt madaltuneet. Sarjahoitoja tehdään yleensä 2-3 kertaa 2-3 viikon välein. Tulosten ylläpitämiseksi riittää muutama skinbooster-käsittely vuodessa.

Mesoterapia muistuttaa skinbooster -käsittelyä, sillä siinäkin iholle tehdään pieniä sarjapistoksia. Mesoterapiassa ihoon injektoidaan sen tarvitsemia ravinteita ja aktiiviaineita kuten vitamiineja, aminohappoja ja hyaluronihappoa. Lisäksi itse injektiot aktivoivat ihon oman korjausprosessin, jolloin syntyy uutta kollageenia ja elastiinia. Tässäkin hoidossa parhaat tulokset tulevat sarjahoidolla (3-6 kertaa 2-3 viikon välein). Lue lisää biorevitalisaation ja mesoterapian eroista täältä.

Mesolangat

Mesolangat ovat polydioksanonista (PDO) valmistettuja steriilejä lankoja, joita käytetään kirurgiassa mm. haavojen sulkemiseen. Lankojen avulla voidaan kohottaa kasvojen piirteitä, palauttaa kasvojen ns. ”V-linja” ja poistaa ei-toivottuja ikääntymismuutoksia kuten roikkuvia poskia tai leuan alueen löysyyttä. Kauneushoitola Pumpulissa käytetyt mesolangat valmistetaan Koreassa korkeiden laatustandardien mukaisesti, ja niillä on CE ja ISO -sertifikaatit.

Langat injektoidaan ihon sisään, jolloin ne aikaansaavat ihossa hallitun kudosvaurion. Elimistön korjausmekanismit alkavat tuottaa uusia kollageenisäikeitä. Tämä prosessi johtaa tällöin ihon napakoitumiseen, elastisuuden lisääntymiseen, kollageenisynteesin stimuloimiseen ja ryppyjen ja juonteiden vähenemiseen. Mesolangat eivät näy ihon läpi, ja ne sulavat ihon sisässä itsestään kuukausien kuluessa. Hoidoissani käytän vain voimakkaammin kohottavia kierteisiä lankoja ja kaikkein parhaimman liftauksen antavia väkäsellisiä ns. cog -lankoja.

Tulosten kesto

Keskimäärin kierteisten mesolankojen vaikutusaika on noin 9kk, ja ihoa kiinteyttävä kollageenin muodostuminen jatkuu edelleen 12-18 kk ajan. Cog -langoilla saadun hoitotuloksen kesto on noin 12kk, ja ihoa kiinteyttävä vaikutus kestää 12-18kk ajan.

Mesolankojen ihoa kohottava vaikutus on nähtävillä heti hoidon jälkeen, mutta hoitotulos paranee kuukausien aikana ollen parhaimmillaan noin 3kk kuluttua hoidosta.

Lankojen määrä

Lankoja laitetaan ihoon yleensä vähintään 10kpl, mutta toivotusta hoitotuloksesta ja ihon ikääntymismuutoksista riippuen voidaan lankoja käyttää useita kymmeniä. Lankoja voidaan myös laittaa myöhemmin lisää. Hoidon tekijä arvioi tarvittavien lankojen tyypin ja määrän ennen hoitoa.

Huomioitavaa ennen injektiohoitoihin tuloa sekä hoidon jälkeen

Ennen injektiohoitoja

Ennen täyteainehoitoon tai muuhun ihon lävistävään hoitoon (mesolangat, mesoterapia, skinbooster) tuloa sinun kannattaa välttää tulehduskipulääkkeiden ja omegatuotteiden käyttöä muutaman viikon ajan, koska ne voivat lisätä mustelmien synnyn todennäköisyyttä. Jos sinulla on aikaisemmin ollut huuliherpes, voivat huuliin tehtävät injektiot aikaansaada sen aktivoitumisen. Ennen huulten täyteainehoitoon tuloa voit tällöin käyttää ennaltaehkäisevästi apteekista ilman reseptiä saatavaa estolääkettä. Lisätietoa siitä, mitä täyteainehoidon aikana tapahtuu ja mitä sinun tulisi huomioida ennen hoitoa löydät täältä.

Injektiohoitojen jälkeen

Täyteainehoidon tai muun ihon lävistävän hoidon jälkeen pistosalueella voi esiintyä punoitusta, turvotusta ja mustelmia. Nämä reaktiot väliaikaisia ja menevät itsestään ohi muutaman päivän kuluessa. Mesolankojen laiton jälkeen iho voi tuntua kiristävältä ja aralta muutaman päivän-viikon ajan riippuen mm. käytettyjen lankojen määrästä. Jos reaktiot kuitenkin jatkuvat tätä pidempään, ota yhteys hoidon tekijään. Saat hoitajalta mukaasi yksityiskohtaisen jälkihoito-ohjeen, jota sinun tulee noudattaa hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Muistathan, että täyteainehoidoissa lopullinen tulos on nähtävissä vasta noin kahden viikon kuluttua hoidosta.

Huomioi seuraavat seikat hoidon jälkeen:

 • vältä hoidetun alueen koskettelua ensimmäisten kuuden tunnin ajan
 • turvotusta voit vähentää pitämällä hoidetulla alueella kylmäpakkausta n. 10-15 min ajan useita kertoja päivässä
 • vältä hikiurheilua, tupakointia ja alkoholia viikon ajan
 • vältä kovaa kuumuutta tai kylmyyttä (sauna, pakkanen, suora auringon paiste)
 • meikata voit seuraavana päivänä normaalisti

Injektiohoitojen vasta-aiheet

Kaikissa injektiohoidoissa on seuraavat vasta-aiheet:

 • autoimmuunisairaudet
 • tartuntataudit
 • akuutti infektio
 • verenohennuslääkitys
 • keloiditaipumus
 • raskaus tai imetys

Huulten täyteainehoidossa aktiivinen huuliherpes on vasta-aiheinen. Jos et ole varma soveltuvuudestasi hoitoon, ota yhteys hoidon tekijään.

Olet lämpimästi tervetullut hoitoihin 🙂